Zašto ne, ne treba nam parada “hetero Pride”

Početkom lipnja dolazi mjesec ponosa, gdje članovi LGBT + zajednice slave svoju individualnost i slobodu izražavanja svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta. Jedan od najvećih događaja Pride mjeseca je parada ponosa, koja se odvija u više gradova diljem zemlje i najpoznatije je po svom živopisnom prikazu, posebno na zastavicama duge gej ponosa. U Bostonu, međutim, grupa pokušava isplanirati “Straight parade ponosa”, “crtanje, iz LGBT + zajednice i njezinih saveznika.
Organizator ovog događaja, Mark Sahady, izjavio je kako planira događaj kako bi ismijao lijevu “politiku identiteta, ” i dodao da je “za njih, sve se temelji na identitetu i da li ili ne jedan je kategoriziran kao žrtva ili ugnjetavač. Ako dobijete status žrtve onda imate pravo slaviti sebe i očekivati od onih s ugnjetavačkim statusom da se odvrati svojim osjećajima. ”

Time što se umanjuje dostojanstvo i LGBT + identiteti kao način na koji se igra žrtva pokazuje samo ekstremni nedostatak razumijevanja ponosa i manjinske identitete u cjelini. Nijedna manjinska skupina nikada svojevoljno ne dodjeljuje ulogu žrtve: LGBT + zajednica suočena je s dugom poviješću diskriminacije i, čak i sada, još uvijek se suočava s raširenom diskriminacijom diljem zemlje. Ponos im je način da se bore i počnu normalizirati svoje identitete, i pruža im priliku da se slave mnogo otvorenije nego što bi oni mogli učiniti u prošlosti.

Iako Sahady čini se da vjeruje drugačije, Pride nije neka vrsta diskriminirajućeg djelovanja prema hetero ljudima ili onima koji nisu dio LGBT + zajednice. Proslava ponosa nije namijenjena za označavanje onih izvan zajednice kao “ugnjetavača, ” i članovi LGBT + sigurno nisu “pod naslovom ” na ovu proslavu. Ako netko ima pravo, to bi bio Sahady i grupa iza organizacije ove “hetero parade ponosa. ” heteroseksualnost je bila i dalje je Norma, dok su članovi LGBT + zajednice tek počeli da vide sebe zastupljene u medijima .
Bilo koje LGBT + predstavljanje, uključujući Pride, obično se susreće s nekom količinom nezadovoljstva i komentarima o LGBT + zajednici koja gura neku vrstu dnevnog reda ili pritužbi o “prisilnom raznovrsnosti. ” Sahady možda želi razmotriti da je pravi problem najvjerojatnije da većina ne može podnijeti nešto što nije posebno za njih, bez obzira koliko mali bio. Pride je samo mjesec dana vidljivosti i slavlja iz cijele godine. Svijet je još uvijek vrlo heteronormativan, pa zašto LGBT + zajednica ne može imati samo jedan mjesec u najmanju ruku?

Pride nije prijetnja za ljude koji nisu članovi LGBT + zajednice, a svaka manjina slavi njihov identitet ne umanjuje tu drugu skupinu. Proslava LGBT + identiteta, stoga, nije diskriminirajuća prema onima koji nisu dio zajednice: u slučaju da je netko zaboravio, Pride je trebao biti All inclusive događaj. Dakle, ne, ne treba nam “hetero Pride” parada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *