Categories:

Space ISAC deschide statutul de membru general

Avatar image of
Posted by

Centrul de Schimb și Analiză a Informațiilor Spațiale acceptă aplicații generale de membru începând de astăzi, în prima zi a Lunii Spațiale Naționale.

Space ISAC, singurul centru de schimb de informații și analiză dedicat spațiului, se bazează la Centrul Național de Securitate Cibernetică din Colorado Springs. Acesta a fost prezentat în aprilie 2019, în timpul unei sesiuni clasificate la cel de-al 35-lea Simpozion Spațial.

Astăzi, așa am deschide Space ISAC la statutul de membru general, suntem deschiderea accesului pentru întreaga comunitate spațială globală de a împărtăși amenințările unul cu altul pentru a atenua riscurile la misiuni, inclusiv lansări viitoare, sisteme de cloud computing, comunicații prin satelit, lanțul de aprovizionare și sisteme de afaceri, a declarat Erin Miller, VP de operațiuni pentru Space ISAC la NCC.

„Riscurile cu care se confruntă creșterea industriei spațiale sunt numeroase, astfel încât schimbul de bune practici și de analiză comparativă va revoluționa capacitatea noastră de a călători pe Lună, pe Marte, de a comunica folosind rețelele 5G și 6G și de a menține serviciile noastre de geolocalizare”.

Organizațiile eligibile pentru aderare sunt cele implicate în conștientizarea situației spațiale; inteligența spațială, supravegherea și recunoașterea; mediul spațial; Detectare NUDET; sistemele de misiuni spațiale; proiectarea și dezvoltarea sateliților; integrarea prin satelit și a sarcinii utile; poziționarea, navigarea și sincronizarea; comunicațiiprin satelit; avertizare a rachetelor; ridicare a spațiului; cloud și prelucrarea datelor; fabricarea vehiculelor de lansare; sisteme le impământeate; și/sau securitatea cibernetică.

Potențialii membri vor fi verificați pentru a asigura integritatea organizațională și pentru a proteja mediul de partajare de încredere, a declarat Space ISAC.

Împreună, membrii vor conduce comunitatea spațială globală să identifice și să răspundă amenințărilor și să atenueze riscurile la adresa misiunii spațiale, se arată în anunțul Space ISAC. Ei vor lucra pentru a proteja sectorul spațial și pentru a reduce costurile operaționale prin schimbul de informații despre amenințări, analizarea tendințelor, desfășurarea atelierelor și obținerea de cunoștințe de primă mână prin formare.

David Weissmiller, președintele Comitetului de Beneficii și Comitet de Beneficii al Space ISAC și director al Parsons Space Solutions, a salutat cererile noilor membri.

„Echipa noastră a lucrat cu sârguință pentru a vă aduce prima organizație de analiză a amenințărilor condusă de industrie, bazată pe colaborare”, a spus Weismiller. „Aceasta este o oportunitate fără precedent de a împărtăși lecțiile învățate, de a primi feedback de analiză a amenințărilor din partea părților interesate guvernamentale și de a reprezenta compania dumneavoastră ca lider al industriei spațiale.

„Dacă vă aflați în comunitatea spațială, ar trebui să faceți parte din Space ISAC. Aceasta include lansarea spațiului, comanda și controlul prin satelit, suportul spațial, securitatea cibernetică și toate celelalte sectoare ale pieței spațiale. Veniți să vizitați site-ul nostru și lăsați personalul nostru să vă răspundă la întrebări. Aștept cu nerăbdare să vorbesc cu tine în viitor.”

Odată ce prin intermediul cererii și procesul de verificare, Space ISAC a spus membrii vor avea:

Accesul la o rețea globală de lideri din sectorul spațial, analiști, directori și practicieni din sectorul privat și public pentru a face schimb de informații critice și de bune practici.
Intelligence: Până la sfârșitul verii anului 2020, Space ISAC își va lansa portalul de partajare și analiză a amenințărilor pentru a permite schimbul de informații cibernetice critice, alerte, indicatori, informații despre membri, evaluări ale amenințărilor și analize în rândul membrilor săi și surse de încredere.
Colaborarea în întreaga industrie spațială globală pentru a spori gradul de pregătire și de răspuns la vulnerabilități, incidente și amenințări și pentru a disemina informații oportune și care pot fi acționate în rândul entităților membre.
Asistență, oferind membrilor oportunități de a învăța și de a consolida performanța misiunii spațiale, în ciuda potențialului apariție continuă a atacurilor cibernetice și fizice.
Resurse, inclusiv ateliere de lucru, un summit anual, reuniuni, webinarii și grupuri de lucru și linii deschise de comunicare cu comunitatea spațială globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *