Categories:

COVID-19 breviar pentru 1 mai: Probleme Polis, extinde ordinele executive; detalii noi resurse

Avatar image of
Posted by

Gov Jared Polis a dat un COVID-19 actualizare vineri pe tocuri de mai multe ordine executive emise joi.

Guvernatorul a emis directive care restricționează în mod semnificativ cheltuielile guvernamentale pentru anul fiscal curent, a pus un moratoriu asupra evacuărilor pentru neplata chiriei și a oferit fonduri suplimentare centrelor de îngrijire medicală.

Vineri, Polis a declarat că tranziția statului către o perioadă mai sigură acasă „nu este o revenire la normalitate, ceea ce înseamnă că Coloradans ar trebui să continue să fie responsabil, să rămână acasă atunci când este posibil și să poarte măști atunci când este în public”.

„Acest virus are un impact asupra fiecărei părți a vieții noastre”, a spus Polis. „Vorbim foarte mult despre modul în care acest lucru afectează sănătatea publică și economia noastră, dar este la fel de important să recunoaștem impactul pe care acest lucru îl are asupra sănătății mentale și comportamentale a Coloradans”.

Într-o declarație vineri după-amiază, biroul Polis „a declarat 2-1-1, Colorado gratuit de informații hotline, a văzut o creștere bruscă a apelurilor în timpul pandemiei.

În plus față de furnizarea de asistență de urgență și de transport, sprijin pentru locuințe, precum și alte orientări, 2-1-1 va fi răspunde la întrebări cu privire la protecția lucrătorilor și discriminarea de îngrijire a sănătății ca coloradans mai mult începe să se întoarcă la locul de muncă.

Liniile telefonice de urgență ale statului, se afirma în declarație, înregistrează de asemenea un volum de apeluri mult mai mare de la începutul crizei. Colorado Crisis Services oferă sprijin gratuit, confidențial, profesional și imediat pentru sănătatea mintală, utilizarea substanțelor sau preocupările emoționale. Persoanele fizice pot apela 1-844-493-TALK (8255) sau text TALK la 38255 pentru a vorbi cu un profesionist instruit.

Declarația a spus, de asemenea, că un nou comitet special de atribuire în cadrul Behavioral Health Task Force a fost înființat să se concentreze asupra efectelor COVID-19 în stat.

Comitetul va:
• Crearea unui raport interimar care să evidențieze impactul pe termen scurt și lung asupra sistemului de sănătate comportamental, inclusiv accesul și accesibilitatea serviciilor de sănătate comportamentale, în special pentru populațiile vulnerabile și insuficient deservite.
• Evaluați răspunsul de criză de sănătate comportamentală în Colorado și să ofere recomandări pentru planul de sănătate comportamentală Task Force privind îmbunătățirea serviciilor de sănătate comportamentale pentru un răspuns în timpul oricărei crize viitoare potențial.

Grupul operativ va fi „însărcinat cu furnizarea de recomandări cu privire la modul de revizuire a sistemului de sănătate comportamentale de stat pentru a se asigura fiecare Coloradan are acces la sănătate mintală
resurse” în întregul stat. Recomandările ar fi trebuit să fie făcute publice în iunie, dar calendarul activității grupului operativ este prelungit până mai târziu în vară.

Polis, de asemenea, a anunțat vineri că Agenția Federală de Gestionare a Situațiilor de Urgență a activat Programul de îngrijire a crizelor pentru Colorado. PCC oferă rambursări organizațiilor locale care sprijină persoanele și comunitățile pe măsură ce se recuperează după efectele psihologice ale dezastrelor.

Serviciile, potrivit biroului polis, vor fi furnizate fără nici un cost și sunt disponibile pentru orice supraviețuitor.

Serviciile includ:
• atenuarea stresului
• consiliere în situații de criză
• strategii de adaptare
• suport emoțional
• educație
• legături cu persoane fizice sau agenții care îi pot ajuta pe cei afectați
• setări de grup sau unu-la-unu

În plus, Fondul de ajutorare covid distribuie în prezent a doua rundă de granturi. Fondul a primit 780 de cereri prin care se solicita peste 17 milioane de dolari; 3.6 milioane dolari vor fi plătite în a doua rundă la 165 de organizații care deservesc toate județele Colorado. Finanțarea, potrivit biroului polis, merge la organizațiile comunitare care deservesc:
• lucrători strămutați
• copiii din gospodăriile cu venituri mici
• lucrătorii din prima linie din domeniul sănătății și din alte industrii critice
• lucrătorii fără acces la concediu medical plătit sau la asigurări de sănătate
• Coloradans mai vechi pe venituri fixe sau mai mici
• persoanele care se confruntă cu persoane fără adăpost
• persoanele cu handicap
• guvernele tribale
• supraviețuitori ai violenței domestice sau ai abuzului asupra copiilor
• comunitățile de imigranți și refugiați
• negru, latino și asiatic Coloradans care sunt afectate în mod disproporționat de această criză

Prin primele două runde, 8.4 milioane dolari în finanțare a fost distribuit la 371 de organizații din întreaga stat.

Joi, Polis a emis nouă ordine executive. Un ordin de restricționare a cheltuielilor guvernamentale de stat slashes 228.7 milioane dolari pentru anul fiscal curent care se încheie 30 iunie, în scopul de a aborda deficitele semnificative de venituri, ca urmare a pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *