Categories:

Aviz: Testarea anticorpilor nu este un panaceu

Avatar image of
Posted by

Mulți oameni sunt în speranța că testarea anticorpilor ne va ajuta să revenim la normal prin sortarea populației în două grupuri: cei care sunt vulnerabili la COVID-19 și cei care sunt „imuni.”.

Din păcate, acest lucru nu este cazul.

În acest moment, testele de anticorpi – cele rare, care sunt în mod rezonabil fiabile și exacte la detectarea anticorpilor care sunt specifice covid-19 – sunt în principal bune pentru două lucruri: Ajutarea epidemiologi studiu răspândirea COVID-19 în rândul populațiilor, și ajutând medicii și oamenii de știință dezvolta un vaccin.

Testele de anticorpi nu ne pot spune încă multe despre imunitate, pentru că avem nevoie de mai multă înțelegere cu privire la modul în care organismul răspunde în mod specific la COVID-19 și ce înseamnă acest răspuns pe termen lung.

Să începem cu începutul. Imunologia este studiul sistemului imunitar: Apărarea noastră naturală împotriva agenților fizici, chimici și biologici. Unele părți ale sistemului imunitar sunt ușor de înțeles. Pielea ta și mucusul din nas, de exemplu, oferă bariere importante împotriva germenilor.

Devine mai complicat la nivel celular. Avem celule albe din sânge în fluxul nostru de sânge care răspund la invadatori, inclusiv bacterii și viruși (aka „agenți patogeni”). Dacă ne gândim la răspunsul tău imun ca la un război, acestea sunt celulele tale „soldate”. Fluxul nostru de sânge conține, de asemenea, aproximativ 30 de tipuri diferite de substanțe chimice care sunt activate ca răspuns la un invadator străin. Ei circulă inactivi până când există o amenințare recunoscută, și apoi sunt activate unul la un moment dat, într-un efect în cascadă, avertizat de semnalele celuilalt.

Aceste celule soldat poate ataca agenți patogeni într-o varietate de moduri. Unii acoperă un agent patogen, permițând unui alt tip de celulă imună să-l înghită și să-l omoare. Alții creează găuri în agenți patogeni, în esență, aruncându-le în aer.

Toate acestea fac parte din efortul nostru inițial de război. Partea sistemului nostru imunitar care creează anticorpi este separată – cred că de ea ca organismului „inteligenta” sector. Misiunea principală a celulelor noastre de inteligență este de a produce un anticorp care se leagă de agentul patogen, marcându-l ca pe un inamic, astfel încât sistemul imunitar să-l poată distruge.

După ce celulele noastre de inteligență au creat un anticorp, ele creează uneori celule de memorie care recunosc agentul patogen, ajutându-ne să-l combatem mai repede în viitor.

Dar sistemul nostru imunitar nu produce întotdeauna celule de memorie ca răspuns la fiecare agent patogen. De exemplu, corpurile noastre amintesc de rujeolă, dar uita soiurile de coronavirus care produc raceala.

Și chiar prezența celulelor de memorie nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi – factori ar fi vârsta, genetica și asistență generală de sănătate pentru a determina acest lucru. De asemenea, trebuie să ne amintim că virușii suferă mutații, ceea ce poate face celulele noastre de memorie inutile.

Toate acestea înseamnă că, după recuperarea de la COVID-19 un pacient va avea o oarecare rezistență la virus – dar poate fi slab și foarte scurtă durată. De fapt, oamenii sunt cunoscute de a contracta și să se îmbolnăvească de la coronavirusuri comune-rece de mai multe ori într-un an.

Studiem în mod activ COVID-19, dar nu știm încă suficient despre el pentru a spune reacționează sistemul nostru imunitar la acesta pe termen lung. Pereche că, cu faptul că multe teste de anticorpi sunt cunoscute a fi defecte, și aveți o rețetă pentru răspândirea crescută a virusului.

Avem o mulțime de informații promițătoare și minți mari de lucru pentru a muta înțelegerea noastră înainte, dar trebuie să avem răbdare și să ia decizii bazate pe date complete. Nu vrem ca oamenii să simtă un fals sentiment de securitate din cauza testării anticorpilor. Nu înțelegem încă pe deplin ce înseamnă aceste teste în ceea ce privește imunitatea. Când vine vorba de COVID-19, una dintre cele mai mari greșeli oricare dintre noi poate face este acționează ca suntem invincibili pe baza informațiilor incomplete. Păstrează distanța. Poartă o mască. Spală-te pe mâini. Stai acasă când poți.

Vreau ca fiecare dintre voi să fie prin preajmă să vadă o zi mai luminoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *