Categories:

Aviz: Nu este ușor, dar uita-te dincolo de piață selloff

Avatar image of
Posted by

Sunt vremuri dificile. Ca toată lumea, sunteți preocupat de păstrarea familia ta în condiții de siguranță și sănătos, și faci partea ta pentru a ajuta la protejarea comunității dumneavoastră de la efectele coronavirus. Și dacă sunteți un investitor, trebuie să abordeze, de asemenea, situația dumneavoastră financiară. ar trebui să răspundeți la volatilitatea actuală a pieței și la recentele scăderi ale prețurilor investițiilor?

Pentru un singur lucru, încercați să evitați ceea ce mulți alții par a fi a face: panicking. Selloff de piață poate simți tulburătoare, dar se pare a fi condus la fel de mult, sau mai mult, de frică și panică decât de realitatea economică sau financiară.

Incertitudinea este ridicată, dar există motive – motive solide, obiective – care oferă mai multă încredere în perspectivele pe termen lung, sugerând că condițiile justifică în continuare o eventuală revenire. Șomajul din SUA a intrat în această situație aproape de un minim de 50 de ani, cu o creștere salarială solidă. Vom vedea o perturbare temporară a pieței muncii, desigur, împreună cu o scădere a activității economice, dar gospodăriile au intrat în această perioadă în general bună. În plus, indicatorii pieței locuințelor avansau în sus, iar scăderea ratelor creditelor ipotecare ar putea adăuga mai multă putere. De asemenea, reducerile recente ale Rezervei Federale a dobânzii, luând ratele pe termen scurt înapoi aproape 0 la sută, va sprijini rebound economice ca impactul eforturilor de izolare a virusului în cele din urmă se estompeze.

În plus, în timp ce volatilitatea în continuare și potențialul de slăbiciune în continuare va continua probabil, picături abrupte care le-am văzut deja indică faptul că piețele financiare au „preț în” probabilitatea unei recesiuni pe termen scurt, ceea ce poate însemna că cel mai rău de durere pe piața de valori a fost deja îndurat, deși, desigur, nu există garanții.

În primul rând, deși, se pare că lumea investițiilor se va calma în cele din urmă numai atunci când situația de sănătate arată semne de izolare – și acest lucru se va întâmpla în mod inevitabil, în ciuda rapoartelor sumbre vedem aceste zile. Ca țară, avem motivația, voința, solidaritatea și resursele necesare pentru a învinge coronavirusul și efectele sale, în ciuda durerii și traumei pe care acum le provoacă.

Deci, înapoi la întrebarea noastră inițială: Ce ar trebui să faci? Iată câteva sugestii:

Amintește-ți de ce investești. Având în vedere declinul pieței, ați putea fi tentați să vă schimbați strategia de investiții. Dar rețineți că obiectivele financiare, ar fi o pensionare confortabil, sunt pe termen mai lung decât termenul de valabilitate a coronavirus. Aceste obiective, nu titlurile de astăzi, ar trebui să ghideze deciziile dumneavoastră.
Reevaluați toleranța la risc. Volatilitatea recentă oferă un test bun al capacității dumneavoastră de a face față schimbărilor pe termen scurt din portofoliul dvs. Dacă vă este greu să faceți față acestor pierderi, portofoliul dumneavoastră poate fi poziționat prea agresiv pentru toleranța la risc. Dacă da, poate doriți să ajustați mixul de portofoliu pentru a include mai multe titluri cu venit fix, ceea ce poate ajuta la asigurarea unei protecții mai „dezavantaje”. Cu toate acestea, acest lucru ar afecta, de asemenea, potențialul de creștere pe termen lung.
Uita-te pentru oportunități de cumpărare. Stocurile sunt acum la valorile lor cele mai convingătoare în mai mult de un deceniu – cu alte cuvinte, există o mulțime de investiții convingătoare acolo. Puteti gasi multe investitii de inalta calitate la preturi foarte bune, asa ca poate doriti sa profitati de oportunitate.
Acestea sunt vremuri de încercare pentru noi toți. Dar, ca un investitor, vă veți ajuta foarte mult dacă vă păstrați situația în perspectivă, să ia o viziune pe termen lung, evalua toleranța la risc proprii și să fie receptivi la noi posibilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *